Vackra Vestlandet

Här kommer lite bilder från vår lilla semester/studietripp till Vestlandet här i Norge. Har aldrig någonsin sett finare utsikter och natur, inte ens på bild!! Vestlandet är faktiskt världskänt för sin otroligt mäktiga och vackra natur. Finns några platser som är utsedda till "världens vackraste". Bilderna är inte av bästa kvalitet och vädret var dåligt, därför blev inte bilderna dom bästa. Har du chansen att åka till Vestlandet någon gång, TA DEN!

Akersberget restaurang, där Christian jobbar, fick åka på en kort resa (ett och ett halvt dygn) för att träffa lite leverantörer och prata lite om närproducerad mat osv. Och jag fick följa med! Lucky me!







Christian bland hjortat på Urnes gård.



Vissa var lite skygga, andra för matglada för att tänka på det :)



Sötaste lilla Bambi-hjorten



Utsikten från Bjartes (en av cheferna) hus. Sognefjorden.


Christian och Tim



Vi promenerade fram till Europas största glaciär. (En av glaciärens "armar" som syns i bild)



Den såg lite mesig ut på håll (har smält otroligt mycket på kort tid), men jäklar vad mäktig!



Vi gjorde ett minnesmärke.




Hisnande utsikt.



Ölprovning på ägir (känt ölbryggeri)



The crew




Fanns så otroligt mycket att se inom några mils radie bara! Hade önskat vi hade mer tid. Men som sagt har en av Christians chefer ett hus där, så det känns inte omöjligt att vi tar oss dit någon gång igen. Tog ju faktiskt inte mer än fyra timmar från Oslo.


Gör ett (sjuttioelfte?) försök att återuppta...

...bloggandet! :)

Man kan nog egentligen inte kalla det för bloggande, men jag har ett behov att skriva av mig ibland så det blir några ryck hit och dit.


När jag skrev det sista inlägget gick vi mot vår, nu går vi med stormsteg mot vinter. Idag kom faktiskt vintern på besök på riktigt med minusgrader i stort sett hela dagen. Men än är jag inte bitter, ska bli skönt med lite kyla. Speciellt snö! Längtar lite..


Ja, vad har hänt sen sist?
Antagligen en hel del, men ingenting väldigt dramatiskt.



  • Jag och Christian bor kvar i vår fina lilla lägenhet på Refstad i Oslo.

 

  • Jag jobbar kvar på Refstad barnehage och underbara avdelningen Apollon. En liten detalj är väl att jag nu mer har ett vikariat som pedagogisk leder (kan förklara lite mer i ett senare inlägg), vilket jag både är tacksam och stolt över.

 

  • Det går si så där med träningen. Tränar fortfarande på Elixia. Har intalat mig att jag har kommit igång nu, men så säger jag alltid och efter två veckor ligger jag i soffan en vecka igen (självdiciplinen, where are you?).

 

  • Jag saknar min familj och mina vänner hemma något enormt i perioder, och andra perioder känner jag inte den minsta lilla hemlängtan.


Nej, faktiskt så trivs jag mycket bättre än jag någonsin hade kunnat tänka mig här i Oslo. But still..... Sverige slår Norge med hästlängder. Så något permanent i detta deilige land blir det ikke.


Nog om mitt liv.

 

Ska fösöka bli bra på att lägga ut bilder (än en gång, ha inga höga förhoppningar...)!

Ska ladda in bilderna från min kamera med en gång, har inte haft dator på tre månader så det finns en del där!

So long

 


RSS 2.0