...men fredag är ändå den dagen som känns bäst.

Bästa dagen i veckan är här. Har alltid haft fredag som favorit. Hela helgen framför sig. Skööööönt.


Just den här helgen kommer dock inte bli så livad. Idag har jag jobbat på Pan till 16.30, käkat lite mat och ser nu på Idol. Christian jobbar kväll, så får passa på att njuta av lite ensamtid som jag som många vet älskar (läs det med stor ironi). Imorgon jobbar han opassande långpanna (heldag 08.00-00.000 om det vill sig illa). Men då ska jag ta tillfället i akt och utnyttja mitt buss/trikk/t-bane/båt-kort och samtidigt få lite klappar ordnade. Har sökt runt lite på olika outlets runt om i oslo, tänkte kika om man kan göra några klipp. Bland annat finns det en 650 m2 Adidas-outlet som jag ska åka till. Finns lite fördelar med att bo i en huvudstad trots allt.


Annars har jag inte så värst mycket intressant att berätta. Mitt hjärta har smält ihop till en liten boll av idolernas sång, och jag blir bara mer och mer blödig. Ska sätta på filmen "Inception" efter idol. Har hört att den ska vara suverän.



Go helg allesammen.


It may be zero degrees...


Favoritvinterlåten.


When the temperature dips
I miss my baby's arms
His tender finger tips
Knows just how to keep me warm

It may be zero degrees
With the snow falling down
But I've got warm and tender love
Just as long as he's around

It may be winter outside
But in my heart it's spring
How much joy and pleasure Baby
Can one guy bring me

Winter Nights can be awful cold
Without someone to hold
But when I have him next to me
Baby, I'm in ecstasy

Throughout my life
I've had my share of guys
But he's been the only one
Who can make my temperature rise

Things are just not the same
When he's not by my side
But yet I shouldn't complain
But be waitng with my arms open wide



Barnasinnet i behåll

Oj vad tiden springer iväg.
"Vadå springer, tiden har väl inga ben?"



Så var de mitten av veckan (jo söndagar i norge räknas inte som dagar, det måste vara så).
Har jobbat på barnehagen i tre dagar på tre olika avdelningar. Athene, Arthemis och idag Pan.
Allt har gått bra och det har varit lättsamma dagar. Åtminstone tycker jag det, verkar som en del av personalen har allvarliga inställningsproblem ibland. När man kommer till jobbet är INTE det första man vill höra: "Puh vilken dag detta kommer bli alltså..."
Då är det tur att man har de underbara barnen som höjer stämningen. Barn är fantastiskt bra på att få en på humör, det gillar jag.

Idag har jag åkt både stjärtlapp, pulka och snowracer med barnen (akebrett kallas allt sånt i Norge, trist). Gud så kul det är! Överlycklig över att jobba på barnehage så man har en ursäkt till att kämpa sig uppför en brant backe för att sedan sätta sig i en trång pulka och åka med full fart nedför. Dessutom älskar barnen när man är med och leker. Det finns en del personal som är "lite för fina" för att sätta sig i en blöt pulka och slänga sig ner för backen, men ikke jeg ikke. Jag älskar det.

Det märks även att det är vinter på barnen (och även personalens) näsor och halsar. Näsorna rinner och de hostar tills de kräks. Dessutom är hälften av personalen sjukskrivna. Ungefär. Ibland känns det som att det är lite av ett problem att många av personalen så ofta är sjuka. Och nu ska jag inte vara sån men, mig gör det ingenting. ;-) Timmar, timmar, massor av timmar till mig!
Men skämtosido är det inte roligt för den ordinarie personal som aldrig är sjuk. De har nästan aldrig sina ordinarie arbetskamrater, och det är inte alltid det ens finns vikarier. Och att vara ensam med massa barn är slitsamt alltså. Då är det nästan så att man önskar att det vore man själv som var hemma och var sjuk. Och så ska det ju inte vara.


Igår när jag kom hem hade Christian bakat julgodis. Han hade bakat knäck och fudge. Så himla gott! Han hade även gjort en supergod sallad som vi åt till middag. Och imorse gick han upp vid 9 och gjorde iordning en sallad som jag kunde ha med mig till jobbet. Han är att för gullig min älskling.
Jobbigt att jag behöver vara utan honom i tre dagar nu. Han jobbar kväll så vi går om varandra och ses på natten när jag sover. Hoppas han får ledigt nästa helg så han kan följa med mig hem till Sverige. Det vore skönt.



Nu ska jag gå och göra en insats i köket. Makaroner och falukorv? Ja det får duga. :-)

Hade fint!


söndig söndag

Hejohopp. Söndag var det.

Idag har jag haft en allmänt tråkig och "söndig" söndag. Har tvättat, städat, plockat och bakat lite kladdis.
Snart kommer Christian hem, så det blir en söndagskväll med sällskap i alla fall. :-)


En helg till har passerat också. Min fredag var allt annat än fredagslik. Dagen alltså. Orkar inte dra allt, men allt var kaotiskt. Dagen började med att jag fick vara själv med nio 1-3-åringar, som jag aldrig träffat, i drygt en timme. När vi gick ut senare slutade det med att jag hade ansvar för fyra avdelningar ensam. Fruktansvärt dålig kommunikation och planering av personalen. Tur att barnen är så underbara. Dom förgyllde min dag, helt klart.
 

En liten söt flicka som hade bajsat och ville att jag skulle byta på henne:
"Emma, liker du å skifte bæsjbleie?" (Gillar du att byta bajsblöja?)
Haha, jag smälte. "Klart jeg liker det! Kom så går vi och skifter!" fick hon till svar. :-)


Igår (lördag) var jag till Lilleström och extraknäckte lite. Städade en stor lägenhet där 8 byggnadsarbetare bodde. Jag var förberedd på det värsta, men när jag kom dit var det hur fräscht som helst (i jämförelse med andra lägenheter jag städat). Det var heltäckningsmatta i hela lägenheten (förutom köket och badrummen) så jag slapp torka golven, och det var väldigt lättstädat. Hoppas dom blir nöjda, det luktar ju åtminstone mycket fräschare! ;-)


Nej nu ska jag försöka få plats att hänga en till megatvätt.


Hörs!

Hade gött

svensk-norsk norsk-svensk?

Brrr, idag är det kallt alltså.


Har idag jobbat på Athene. Var med i fyraårsgruppen (som kallas Bertas venner) och var ute en hel del. En ganska händelselösdag måste jag säga. Jag stängde för första gången på Athene och sista timmen blev det kvar tre barn. Ett av barnen, en liten 3-årig gutt, satte sig i fange mitt (i mitt knä) och började prata med mig. Och plötsligt säger han "jag kan prata svenska med dig". Tror ni jag blev paff? Det visade sig att hans mamma var svensk och hans pappa också brukade prata svenska med honom. Haha. Han säger tydligen alltid "bajsa" och "förlåt" på svenska i barnehagen.
Det finns två tjejer också, ett syskonpar, som kan svenska. Deras mamma är också svensk.


Imorgon ska jag jobba på en ny avdelning. Arthemis. Det är en småbarnsavdelning (1-3 år). Ska bli kosligt. Imorgon jobbar jag till 15.30 och hoppas innerligt på att Christian har bytt till sig ett pass där han slutar 20 istället för 24. Ensam en fredagskväll är ju ingen höjdare. Kanske kan hälsa på Carro och Björn, som är på besök, isåfall.

Nu väntar jag med spänning på en pastagratäng med falukorv som står i ugnen. And it's made by me, and only myself. Hoppas den smakar ok, jag är sulten.

Anledningen till att jag använder norska ord förresten är att jag ofta tänker på norska nuförtiden eftersom under mina dagar i barnehagen måste jag ta till alla norska ord jag kan (och jag lär mig nya varje dag). Vill därför uppehålla min norska lite, och så känner jag att ni bättre får en inblick i mitt norska liv om jag använder lite av språket. ;-)


Nej nu börjar det lukta från köket, ganska gott faktiskt... :-P

Hadefint


On and on (and on and on)

Yes, life's go on.

Kan börja med att berätta lite om tisdagens arbetsdag. Var på Athene, och vi skulle på tur. Turen gick till Zoologiska museet på Töyen (har inte lärt mig skriva norska Ö:n på den här datorn).
Så med 18 barn begav vi oss mot ökerns T-bana. Att åka T-bana för mig är ganska nytt, och hade jag varit lika liten som de hade jag tyckt det varit världens coolaste grej. Men är man uppvuxen i Oslo antar jag att sånt hör till vardagen. T-baneåkningen gick väldigt bra och barnen var pigga och förväntansfulla. När vi kom fram satte vi oss vid ett bord utanför och spiste. Det var väldigt vackert väder, men också väldigt kallt. När vi hade spist opp gick vi in på museet. Vi gick runt och kollade på alla möjliga djursorter. Var hur kul som helst. Hade ingen aning om att endel djur ens fanns.

På museet fanns även en utställning. "Doctor Proctor - D. D. S. Ö. I. F. - Dyr Du Skulle Önsket Ikke Fantes" (Djur du skulle önska inte fanns). Det var sjukt äckliga fantasidjur som "Doctor Proctor" hade framställt. En del barn blev lite rädda eftersom djuren var äckligt stora och verkliga. Vi gick i princip bara igenom för imorgon ska förskolegruppen dit och se på den på riktigt. 

Här kommer några bilder: 

 
Sjukt äcklig. Vad tusan kommer ut ur röven?!


Ett äckligt djur med massa bölder och utväxter som har samlat på sig massa fimpar.
Om ni kollar noga i vänsterhörnet så ser ni en cigarett, det är hans unge som sitter och röker.


Kolla mellan benen, hahahaha.



Ja det var det. Vi var tillbaka vid barnehagen ca halv 3 (och gick 10) så dagen var i princip slut.





Idag har jag jobbat på Apollon med små gullungar. Snoriga sådana. Fanns inte en unge som inte hade grönt snor hängande. Och dom hostade och nös stup i kvarten. Blir jag inte sjuk nu är det något allvarligt fel på mig. Peppar peppar...
Var en mysig dag i alla fall. Var på en liten tur och plockade kottar.


Christian bytte till sig lunch idag så ikväll slipper jag vara alene. =)
+ att ikväll är det landskamp, Sverige-Tyskland.
Fotbollsmyskväll med min goding, kan knappt bli bättre!


Nu ska jag få något i magen.

Hade bra!


Hallu

Och så var det måndag igen. Tiden går må jag säga.


Idag har jag jobbat på Athene. Vi hade bursdagsfeiring (födelsedagsfirande), och bakade och åt pizza. Himla gott och mysigt. Imorgon är jag på samma ställe, och då ska vi på tur till zoologiska museet som tydligen ligger här i krokarna. Ska bli väldigt kul. Återstår att se hur det går att åka T-bana med 18 barn... Hoho.


Har fått en del tider nu, och idag kom föreståndaren på barnehagen och öste beröm över mig. Så det känns bra. På onsdag ska jag vara hos småttingarna på Apollon, åh då ska jag passa på att gosa med dom! ;-)


Nu i eftermiddag har jag vikt lite tvätt, plockat, diskat, handlat, lagat mat, ätit mat och diskat igen. Ingen ovanlig måndagseftermiddag med andra ord. Har även fått mitt norska visakort nu. Skönt.


Nu ska jag sjunka ner i soffan och se på Fotbollsgalan. Christian jobbar kväll så får kose meg selv.


Ha en fortsatt bra måndag.
Imorgon är vi en dag närmare helgen.

KOS

Helgen som varit

Ja, som sagt, jag är ingen bloggare.

Men nu ska jag uppdatera lite hade jag tänkt.


Helgen som varit har varit SUPER. Jag åkte hem till Slottsbron i torsdags kväll, och på fredagen bar det iväg mot Örebro. Jag och Isabell blev först fixade av Malin, drack lite vin, och drog oss senare mot Conventum och Ladies night. Och jag måste säga det; Satan vilken bra show! Åldern på publiken var 18-90, och jag lovar alla stod upp och dansade och skrek nästan hela tiden. Extra cred till Måns Möller som var AWSOME (både på att skämta och sjunga. Tänker inte berätta så mycket mer om showen, för det måste upplevas. ALLA tjejer bör gå på Ladies night. Det har härmed blivit en tradition för mig!

Efter showen var det efterfest på Ritz, men vi drog därifrån efter vi svept välkomstdrinken. Okej att vara på show med 40-50-åringar, men att klubba med dom är inget behov jag har. Vi hamnade tillslut på ett ställe som hette Frimis och blev där bjudna hela kvällen, vilket slutate med att vägen hem till Malin blev lite vinglig.

Fredagen kan summeras med ett ord: Succé!

Vaknade upp i Örebro på lördagen, en aning sliten. Eftersom vi skulle köra hem, låg vi kvar i sängen så länge som möjligt och åkte hemåt vid fyra på eftermiddagen. På kvällen åkte jag till min andra fina Isabell och myste. pratade och skrattade hela kvällen lång. Vi planerade även in min nästa hemresa, den 3:e december. Då fyller Isabell år och det ska vi fira med pompa och ståt! Var verkligen skönt att träffa dom båda. Jag har underbara vänner!











Söndagen spenderades på Tingvalla isstadion. Först spelade brorsan match med Boltic/slottsbrons 95-lag. Den matchen slutade inte så bra. Ganska många mål i baken för Eriks lag. Efter den matchen var det dags för seriepremiär för Slottsbrons A-lag. Den matchen började otroligt bra. 2 mål efter 2 minuter för Blåtomtarna. Men 8-4 i paus svängde på någon konstigt sätt till 9-11 i slutresultat. Sur förlust. Enda positiva var att brorsan hade 9-9-lotten och vann två Bingolottokalendrar.


På söndag kväll skjutsade mamma mig till bussen i Knöstad och jag åkte tillbaka mot Oslo. Hemma väntade mitt hjärta med supergod mat. Var riktigt skönt att komma hem till honom igen.


In here, it's always Friday

Vaknade upp i Slottsbron för någon timme sen. Skönt att vara hemma faktiskt.


Igår tillbringade jag min dag på barnehagen fram till 17.00, sen stressade jag in till byn för att hoppa på bussen mot Knöstad (=hem). När jag kom hem bjöd mamma på tacos, riktigt gott! Blev riktigt förvånad över hur mycket snö det var här hemma. I Oslo låg det lite som inte ens täckte backen, här var det ju ändå några centimeter. Synd bara att allt regnat bort idag...

Det stora anledningen till att jag är hemma är att jag ska till Örebro på Ladies night idag. SOM jag har LÄNGTAT! Skulle egentligen ha bokat biljetter till det när det var här i stan, men då fick jag njurbäckeninflammation och blev liggande en vecka. Min typiska otur. Som tur var är Isabell Vannemyr så gullig och bokar biljetter till oss i Örebro istället.

Isas syster Malin studerar i Örebro, så vi ska övernatta hos henne. Hon läser till stylist så vi ska även bli "stylade" av henne. Gött mos!


Nej nu är det dags att sätta fart och packa! Runt halv ett går bilen mot Örebro. :-)


Hade!




Kortisdag

Var på barnehagen fyra timmar idag, så nu har jag en hel dags ledighet. Skönt.

Ska åka in till banken igen för att verkligen skaffa det där kontot. De är så omständiga i Norge (när det gäller oss svenskar iaf). När jag kom dit i måndags hade jag med mitt norska personnummer, mitt svenska (alldeles nygjora) pass och mitt svenska ID-kort (körkort). Det räcker tydligen inte för att identifiera mig. Nej då behöver jag ha med mitt skattekort också. Puh... Men men, nu ska jag fixa det en gång för alla. Tar med Christian också som är ledig idag. Kanske tar en sväng i Vigelandsparken också. :-)

Blev en kort uppdatering, skriver mer ikväll.

Kram


Det snør, det snør, tiddeli bom

det er det det gjør,
tiddeli bom
Nå snør det mye mer enn før,
tiddeli bom - og huttemeg tu.

Så kaldt det er,
tiddeli bom
Jeg kjenner det her,
tiddeli bom.
Jeg kjenner det på mine tær,
tiddeli bom - og huttemeg tu.

...en av sångerna jag förmodligen kommer gå och nynna på i vinter.
Det finns många fina och roliga norska barnsånger som jag vill lära mig. Försöker ta till mig så mycket som möjligt på samlingsstunderna i barnehagen. Nästan den enda jag kan är "Bæ, bæ lille lam", och det eftersom den är snarlik den svenska versionen.


Bæ bæ lille lam,
har du noe ull?
Ja, ja, kjære barn,
jeg har kroppen full.
Søndagsklær til far,
og søndagsklær til mor,
og to par strømper
til bitte lille bror.

Att norrmännen säger "jeg har kroppen full" har jag kommit fram till är mer korrekt än svenskans "jag har säcken full", eftersom det faktiskt är lammet som svarar barnet. Och lammet bör ju faktiskt ha kroppen och inte en säck full med ull. Haha, jag har seriösa tankebanor.

En barnsång som vi också har i Sverige är "Imse Vimse spindel". Den finns också i Norge, men då heter den "Lille Petter edderkopp" (edderkopp är spindel på norska). Den tycker jag är kjempemorsom! ;-)


Lille Petter Edderkopp han klatret på min hatt.
Så begynte det å regne og Petter ned han datt.
Så kom solen og skinte på min hatt.
Da ble det liv i Petterkopp som klatret på min hatt.



Nu ska jag inte trötta ut er med barnsånger mer, men jag tycker det är väldigt kul att lära mig nya!


Idag har jag jobbat på Athene. Vi var på tur till "Hundremetersskogen", som jag fick reda på är den ligga skogsdungen precis där jag bor. Där ser man. :-) Det var väldigt kallt idag, men vi sprang runt och busade så vi höll värmen. En sak som är väldigt bra med att jobba på barnehage eller förskola är att man alltid är ute en stund om dagen. Idag var jag ute två timmar, och hade jag varit ledig hade jag nog inte tagit mig utanför dörren.

En annan sak som jag nog nästan tycker är det bästa med att jobba med barn, är att man får SÅ mycket värme och kärlek. Till exempel när man kommer på morgonen och barnen lyser upp som en sol och kommer och ger en kramar när de ser en. Idag kom två barn från Pan, avdelningen jag varit på innan, och slängde sig i famnen på mig. Jag var ute, och när de fick syn på mig skrek dom "EEEEMMMMAAAAAAA" och sprang mot mig och kramade mig. Barnen visar verkligen uppskattnig på ett ärligt sätt. Man blir så varm i hjärtat. Alla borde lära sig att visa uppskattning och omtanke på ett sådant ärligt och öppet sätt som ett barn gör.


Nu ska jag skypa lite med mamma!

Hade sålänge


Ett kylslaget Oslo

Brrrrrr vad kallt det är ute idag. Vintern är verkligen nära. Vissa skulle nog säga att den redan är här. Det är ju trots allt 8:e november.

Vinkade av Christian vid tåget förut. Och SJ alltså... De ändrade den "beräknade" avgångstiden med tio minuter i en timme, typ. Tacka vet jag Swebus (som blir mitt val på torsdag). :-)
Så nu är jag ensam igen. Är ganska van vid att vara ensam på kvällarna nu faktiskt, men förut slog det mig att det här är första natten jag sover helt ensam i lägenheten. Tror jag klarar mig. ;-)

Det här med ensamhet är inte min starkaste sida. Det har det aldrig varit och kommer förmodligen aldrig bli. Men det är bra för mig att öva på att vara ensam. Många kan tycka att det är skönt att vara ensam och få egentid, jag tycker bara det är jobbigt. Vet inte varför det är så faktiskt. Men som sagt är det bra för mig att öva nu, och jag gör framsteg för varje dag som går. :-)


Tänkte jag skulle pussla ihop ett litet julklappsinlägg sen faktiskt. Har kollat runt en hel del på nätet efter saker jag skulle behöva, eller bara vilja ha. ;-) Kan vara skönt för alla och få lite tips och inspiration. Även om jag förmodar att du mamma redan har inhandlat nästan alla julklappar? Min mamma har framförhållning! ;-) 


Snakkes!  



UPDATE

Jag ångrade mig. Har idétorka för tillfället. Önskelistan/inspirationslistan kommer inte idag.

Klem!

Monday

Blev ledig idag mot alla förväntningar, men Trine-Lise (som är barnehagens föreståndare) ringde och frågade om jag eventuellt kunde jobba imorgon, och det är klart jag kan det. Så hon ringer mig i eftermiddag.

Idag ska jag ta tag i att åka till ett Nordeakontor och skaffa mig ett norskt bankkonto. Eftersom jag jobbat i princip varje vardag så har inte det hunnits med. Har bestämt mig för att ta T-banan till Majorstuens bankkontor. Kan vara lite kul att se någon annan stadsdel, och Majorstuen ska vara väldigt fint. Det finns en stor känd park där med hundratals nakna skulpturer. Vigelandsparken tror jag den heter om jag inte minns helt fel. Har varit där förut, men det var ett bra tag sedan.

Eftersom jag ändå ska ut och ränna tänkte jag åka in till Aker brygge efteråt och möta upp Christian. Han ska åka hem till Karlstad i eftermiddag, så ska ge han en sista puss. :-) Han kommer tillbaka på tisdag kväll så jag kommer nog överleva.

På torsdagkväll åker jag hem också. Ska till Örebro på Ladies night med Isabell Vannemyr på fredag, ska bli hur kul som helst! Vi kommer bo hos Malin fredag till lördag så vi åker nog dit på fredag förmiddag någon gång så vi slipper stressa. På lördag ska jag spendare lite tid med min andra Isabell. ;-) Hade kunnat åkt tillbaka till Oslo redag på lördag, men eftersom Slottsbron har bandypremiär på söndag så passar jag på att se den innan. :-)


Nej nu ska jag diska undan lite från igår och promenera bort till T-banan.

Ha det gött!

Ännu en helg är till sin ände.

Och den här helgen har varit väldigt bra.

Helgen började med att mamma, Elin, Jossa och Pej kom på besök. När dom kom bjöd jag på kladdis och kaffe och sen tog vi oss ut på en promenad. Det var superhärligt väder så vi bestämde oss för att åka upp till Holmenkollen och kolla på den vackra utsikten. När vi hade gjort det höll Elin på att dö av hunger och vi begav oss in till byn för att käka middag. Vi hade tänkt oss att käka på Friday's eftersom alla gillar maten där, men dom hade fullbokat på både Aker brygge och Karl Johan så vi gick in på O'learys istället. Det var en mycket bra val. Maten var god, det var lugnt och skönt och elitserien på TV. Och man blev MÄTT. Jättemätt. Vi orkade inte ens efterrätt! Haha.
Efter vi hade käkat skjutsade dom upp mig och elin till lägenheten, och åkte sen hem. Var jättetrevligt att ha dom här! :-) Nästa gång får Erik följa med.

Jag och Elin slappade lite och gjorde oss sen i ordning. Var meningen att vi skulle ut på byn, men vi fastnade hos Caroline och Gustav på Torshov. Vi orkade helt enkelt inte åka in till stan, så vi tog en taxi hem istället. Slocknade i soffan så fort jag kom hem.
Var en trevlig kväll i alla fall!


Idag har det inte skett mycket på Ribstonveien 43C. Elin åkte hem vid 12 och Christian åkte och jobbade vid 15. Innan det såg vi på reprisen av Så mycket bättre. Jäklar vilket bra program. Ni som inte har sett det, SE DET! Idag (igår) var det Petters dag och de andra sex artisterna tolkade hans låtar. Jätteroligt att höra Tomas Di Leva sjunga en av Petters låtar. :-)


Nu har jag precis halvkollat lite på Beck och ska snart ta och krypa under täcket. Jag önskar bara att min älskling kom hem snart så jag slipper somna ensam. De hade tydligen slagit säljrekord idag på hans jobb så han blir väl förmodligen sen.

Lite jobbigt är det att jag inte vet om jag ska jobba imorgon eller om jag är ledig. Men jag ställer klockan på halv 8 och ställer in mig på att jobba så blir det inte lika jobbigt om de ringer och väcker mig imorgon (vilket jag tror de gör).





Ha en fortsatt bra söndagskväll. Imorgon är det ny vecka och nya möjligheter!

Hade! Kosekos

Since I moved here all I do is kosekos

Det doftar dejligt i hela lägenheten. Har precis tagit ut en kladdkaka ur ugnen!

Nu tänkte jag snart sjunka ner i soffan för lite välförtjänat fredagsmys, eller fredagskos som de säger här i Norge. det finns faktiskt en "fredagskos"-reklam här i Norge. Den har exakt samma melodi som den svenska, fast med utbytta ord och den gör reklam för KiM's chips. Måste vara Norges svar på OLW. Den är faktiskt jätterolig, bättre än den svenska! Ni måste kolla! :-D

http://www.youtube.com/watch?v=wqyuToaipsM

"Det fins en dag når man puste ut.
Man slipper sjefens mas, og kommer hjem til slutt.
Since I moved here, all I do is kosekos (yes we dooo)
Det er tid for fredagskos. Ingen KiMs ingen kos!
Det er tid for fredagskos. Ingen KiMs ingen kos.
Ja nå er helgen kommet, det er tid for fredags kos (koooos)"


Läste nu att OLW och KiM's kommer från samma norska tillverkare, Orkla. Ännu en kunskap rikare! Haha. :-)


Hade!


Ordning och reda, pengar på fredag?

Nja, pengar är inget jag drunkar i för tillfället, men ordning och reda det blev det i alla förråd och skrymslen på barnehagen idag.

Idag var som sagt barnehagen stängd för barn och personalen var på föreläsningar. Jag och Tania och två studenter (praktikanter) var på barnehagen för att rydde (städa). Som säkert många vet, i alla fall vet du mamma, att förråd på förskolor och skolor (och säkert många andra arbetsplatser) inte alltid brukar vara så välorganiserade. Och detta var inget undantag. Innan vi började städa kunde man inte gå in i något av förråden, alltså inte ens komma åt det som stod längre in än längst fram. I slutet av dagen var mycket slängt, allt i ordning och alla hyllor platsmärkta. Eftersom det stora förrådet var längst nere i källaren blev det mycket tungt bärande uppför och nerför fyra trappor, så dagens träning är avbockad.
Hur som helst blev i alla fall resultatet väldigt bra.

Har även tänkt att ta tag i skurmoppen här också, vilket tar emot lite eftersom solen skiner våldsamt utanför fönstret. Men jag känner att en förkylning är påväg att blomma ut i min kropp, så jag orkar faktiskt inte ge mig ut och göra något speciellt.

Imorgon kommer mamma, Elin, Josefin och Pej på besök. Det ska bli härligt. Hoppas vädret håller i sig så vi kan njuta lite av huvudstaden. Mamma, Jossa och Pej stannar bara över dagen, men elin tror jag har tänkt att stanna över natten så vi får väl se vad lördagskvällen bjuder på. Har ju faktiskt inte provat på utelivet här än. ;-)
Men det tar vi imorgon.


Nu ska jag laga mig lite mat. Någon rätt med köttfärs, har inte riktigt bestämt mig.

Hade sålänge!

Gör det jag gör bäst...

...eller inte.

Blogga är helt enkelt inte min grej, så jag tänker inte skaffa någon snygg design eller lova att komma med dagliga uppdateringar. Jag tänker helt enkelt skriva här när jag har lust. :-)
Nu vet ni det.

Har alltså tagit mitt pick och pack och flytt till våra kosliga grannar i väst. Jag och Christian har fått tag på en helmysig, lagom stor lägenhet 5 km från oslo city. Bydel Bjerke närmare bestämt, i ett litet område som heter Refstad.


Flytten till Norge gick snabbare än vi båda tänkt oss. Christian fick snabbt napp på en ansökan och åkte på provjobb, veckan därpå satt vi i vår nya lägenhet och njöt. Så här satt jag, i en lägenhet i Oslo (världens dyraste huvudstad) utan jobb. Bestämde mig för att prova lyckan i närområdet och gick ner till en barnehage (förskola) 100 m från där vi bor. De blev superglada och ringde mig 2 dagar senare och bokade in mig för jobb.
Och på den vägen är det.

Nu har vi bott här lite drygt en månad och än så länge trivs jag bra. Eller så här kan vi säga. Jag trivs med vår lägenhet, jag trivs med området vi bor i, jag trivs med mitt jobb på Refstad barnehage och jag stortrivs med att bo tillsammans med Christian. Mer än så här jag faktiskt inte hunnit med. Men självklart kommer jag skaffa mig ett lite inehållsrikare liv efterhand. ;-)

Idag, torsdagen den fjärde november, har jag avslutat en vecka med barnen på avdelingen Athene (3-5 år). Det har varit en fartfylld, mysig och lärorik vecka. Vi har bland annat varit på tur (utflykt) till ishallen och haft snöbollskrig, haft bursdagsfirande (födelsedag), lysfest (ljusfest) och exprimenterat med kvävegas med förskolegruppen.
Imorgon är barnehagen stängd för barnen pga planläggningsdag. Personalen ska iväg på föreläsningar, men jag och Tania ska vara på barnehagen och städa och rensa.


Nu ska jag slå på TVn och hoppas på att bli lite trött. Christian jobbar sent hela veckan, så ví spenderar bara nätterna ihop. Men till helgen är jag ledig så då kan vi umgås på dagarna, det är fint!


Ha en fin kväll.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0