Trenings-Emma

Höpp höpp.

Helg igen, och veckan har spenderats på jobbet mestadels. I måndags anmälde vi oss på Elixia, ett stort fint träningscenter, med mängder av träningsmöjligheter. I torsdags kände jag mig frisk nog för att genomföra första träningspasset. Blev ett relativt lugnt sådant, med tanke på att det var evigheter sedan jag tränade, plus att jag bara kunde andas genom min mun. Men 5 km på löpbandet och lite mage- och ryggträning vart det, och JISES vad underbart. Jag har verkligen längtar efter det här, och efteråt mådde jag som en prinsessa.

Imorgon är ett spinningpass inbokat, och till veckan kommer jag fortsätta!


It feels SOOOO good to be back on track!


So long =)

Syk

Det blev min tur också tillslut... och det rejält.

Har hostat ganska illa i ca två månader, och bara hostan har jag kunnat leva med. Men för någon vecka sen fick jag jordens dunderförkylning, och det hela blev lite jobbigare.
I tisdags fick jag feber och blev liggande. På onsdagen började jag spy... och slutade inte förrän igår. På det jag också en tjock, svullen och extremt ond hals.
Idag, lördag, trodde jag mardrömmen skulle vara över... men nej då. Nu ligger jag helt däckad i feber igen.
Jag rent ut sagt FÖRJÄVLA trött på det här nu. Det enda jag vill är att bli frisk. Orka ta mig utanför dörren, orka jobba och orka träna.



På måndag ska jag bestämma vilket gym jag ska lägga lite slantar på i månaden. Finns ett enormt utbud av träningscenter här, men så bor jag ju i en av världens dyraste huvudstäder.
Nu är det så att jag väljer mellan tre alternativ:


1. Puls - Ligger med gångavstånd (ca 5 min), är ett litet, lokalt gym med konditions- och styrkemaskiner, fria vikter och personal. I stort sett vad man behöver för att träna. Dock aningen dyrt, 520/mån med 6 mån bindning och 420/mån med ett års bindning.

2. Bare Trening - Ligger 1,6 km bort (ca 20 min), och är ett nyuppstartat koncept. Har träningsmaskiner osv. men ingen närvarande personal (=ingen vägledning/hjälp). Är det billigaste alternativet månadsvis då det kostar 199/mån. Är dock bindningstid på ett år.

3. Elixia - Ligger bredvid "Bare Trening" och är en stor, känd träningskedja (liknande SATS) med full gymutrustning, stora lokaler, massvis med olika pass och möjligheter till gruppträning och Spa & Relax-avdelning. Har inte full koll på priset, men antagligen runt 550 spänn i månaden. Antagligen lång bindningstid.

Jag resonerar såhär:

- Tar jag mig iväg och tränar lika ofta om jag måste gå 1,6 km eller sätta mig på en buss?
- Har jag självdiciplin nog för att sätta upp mina egna träningspass?
- Blir det roligare om jag har massvis med pass att gå på?
- Är det vart att betala lite extra för Spa och Relax?

På måndag ska jag i vart fall ta mig iväg och kolla in de olika treningssentrene (förhoppningsvis provträna om min kropp tillåter).




Now, back to handbollsvm!
Ciao


Punktuppdatering av mitt liv

 

  • Julafton (+juldagen och annandagen) firades hemma i Värmland. Underbara dagar!

 

  • Nyårsafton blev en konstig, mysig, speciell och alldeles perfekt afton hemma i lägenheten i Oslo tillsammans med mitt hjärta.

 

  • 3 januari började jag min fasta tjänst på Apollon (en 1-3 avdelning) på Refstad barnehage, 150 m från vår lägenhet. Jag har skrivit på fram till sista februari, men kommer få fortsatt fram till sommaren. Awsome!

 

  • Häromdagen började Christian på sitt nya, spännande jobb! Är så glad för hans skull.

 

  • Har preliminärbokat en hemresa sista helgen i januari (om jag får med mig någon på Oskar Linnros vill säga!?).




Så en kort sammanfattning:


Det går bra nu.


RSS 2.0